Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto lekko chrupiące
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Blaszkę wyścielamy papierem do pieczenia, blaszkę najlepiej użyć małą prostokątną o wymiarach ok 23 cm.
W dużej misce mieszamy cukier, kakao, cukier waniliowy oraz sól. Zaczynamy mieszać mikserem dodając ostudzone masło. Zwiększamy obroty i dodajemy po kolei jajka, tak aby każde z osobna połączyło się z masą. Następnie ucieramy dalej.
Kiedy masa będzie już puszysta i gładka dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, mieszamy mikserem na gładką masę.
Przelewamy ciasto do formy, pieczemy ok. 25-30 min.
Ciasto powinno być lekko suche i chrupiące, cudnie smakuje z ubitą śmietaną kremówką ale jako małe kwadratowe ciasteczko do herbaty. Smacznego