Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasteczka z czekoladą
2.Do jednej miski wsyp mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia.
3. W drugiej misce za pomocą miksera utrzyj miękkie masło (wyjmij je z lodówki na ok.30min przed pieczeniem). Następnie stopniowo dodawaj cukier, na koniec jajko. Ucieraj tak, by otrzymać jednolitą masę.
4. Do powstałej masy powoli wsypuj przesianą mąkę wraz z pozostałymi składnikami i dalej ucieraj. Na koniec dodaj do masy czekoladę oraz skórkę pomarańczową/słonecznik, całość porządnie wymieszaj (początkowo łyżką, później użyj rąk).
5. Z powstałej masy formuj kulki o średnicy ok. 3 cm. Przed położeniem kulek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczaj je w dłoniach. Między kulkami zachowaj ok.5 cm odstęp, gdyż potrzebują one miejsca na rośnięcie.
6. Piecz 10min w temp 170C. Ciepłe ciastka są bardzo kruche, z konsumpcją poczekaj aż ostygną.
więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/