Czekoladowe ciacha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    220 g
  • margaryna

    60 g
  • mąka

    2/3 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • cukier brązowy

    3/4 szkl
  • groszki czekoladowe

    330 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czekoladowe ciacha foto
Czekoladę roztopić z margaryną w kąpieli wodnej i ostudzić.
Krok 2 - Czekoladowe ciacha foto
Jajka ubić z cukrem dodać ostygniętą czekoladę i mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Krok 3 - Czekoladowe ciacha foto
Na koniec dodać groszki czekoladowe.
Krok 4 - Czekoladowe ciacha foto
Na blachę z papierem do pieczenia nakładać w odstępach porcję ciasta .
Krok 5 - Czekoladowe ciacha foto
Ciastka piec 10-12 minut w temp 175 stopni. Upieczone ostudzić na kratce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zabcia117 30.09.2014 06:45
Smakowicie wyglądają!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat