Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe chrupiące pralinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
płatki migdałowe 6 łyżek
wiórki kokosowe 6 łyżek
bezy 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe chrupiące pralinki

Kroki postępowania

1
Czekoladę roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Roztopić ją w ten sposób, żeby pozostały w niej małe, nieroztopione kawałki.
Krok 1 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
2
Płatki migdałowe wymieszać z wiórkami kokosowymi i uprażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
3
Dodać do roztopionej czekolady.
Krok 3 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
4
Bezy rozkruszyć i również dodać do czekolady.
Krok 4 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
5
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
6
Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce.
Krok 6 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
7
Jak masa stwardnieje, odwinąć ją z folii i pokroić ją na mniejsze kawałki.
Krok 7 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.08.2012 10:18
fajne, dobre do kawy
Katarzyna/kate1980 10.08.2012 23:26
pomysłowe
tessinka 10.08.2012 21:42
mmmm pycha :)
pacpaw 10.08.2012 20:07
czasami mam parcie na takie słodkie
Agnieszka91 10.08.2012 14:09
super, poproszę o jedno
Sroczka 10.08.2012 14:02
Z chęcią bym takich skosztowała.
halina17 10.08.2012 14:01
dobre słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak