Czekoladowe chrupiące pralinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • płatki migdałowe

    6 łyżek
  • wiórki kokosowe

    6 łyżek
  • bezy

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Czekoladę roztopić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. Roztopić ją w ten sposób, żeby pozostały w niej małe, nieroztopione kawałki.
Krok 2 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Płatki migdałowe wymieszać z wiórkami kokosowymi i uprażyć na suchej patelni.
Krok 3 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Dodać do roztopionej czekolady.
Krok 4 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Bezy rozkruszyć i również dodać do czekolady.
Krok 5 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce.
Krok 7 - Czekoladowe chrupiące pralinki foto
Jak masa stwardnieje, odwinąć ją z folii i pokroić ją na mniejsze kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 11.08.2012 10:18
fajne, dobre do kawy
Katarzyna/kate1980 10.08.2012 23:26
pomysłowe
tessinka 10.08.2012 21:42
mmmm pycha :)
pacpaw 10.08.2012 20:07
czasami mam parcie na takie słodkie
Agnieszka91 10.08.2012 14:09
super, poproszę o jedno
Sroczka 10.08.2012 14:02
Z chęcią bym takich skosztowała.
halina17 10.08.2012 14:01
dobre słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat