Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe brownies
W garnuszku rozpuść 125 g masła, a w międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuść 150 g gorzkiej czekolady.
W osobnej misce utrzyj na jednolitą masę jajka z cukrem trzcinowym. Dodaj mąkę, rozpuszczoną czekoladę, delikatnie mieszaj dodając rozpuszczone masło.
Wsyp kakao i wmieszaj je za pomocą drewnianej łyżki. Dodaj szczyptę Chili pieprzu Cayenne, soli, cynamon, imbir i wymieszaj do uzyskania gładkiej, czekoladowej masy.
Posiekaj gorzką, mleczną i białą czekoladę oraz orzechy włoskie. Wszystko wsyp do przygotowanej masy i dokładnie wymieszaj.
Foremki do pieczenia Brownie wysmaruj masłem i obsyp kakao. Następnie ciasto przełóż do foremek i piecz 35 minut w 180 stopniach.
Gotowe!