Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 sztuki
cukier 200 g
czekolada gorzka 50 g
sól do smaku 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bezy

Do czystej, osuszonej miski wrzucamy białka o temperaturze pokojowej i lekko solimy. Ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijając. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy lekko ostygnie dodajemy do ubitych białek. Wszystko nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 50min w temp 120 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 06.01.2015 22:49
fajne beziki
AgaS10 06.01.2015 19:41
ale fajniutkie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak