Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała czekolada

    200 gram
  • masło

    2 łyzki
  • sól

    1 szczypta
  • pianki Marshmallows

    1 szklanka
  • orzeszki ziemne

    3/4 szklanki
  • herbatniki

    1 szklanka
  • czekolada

    70 ciemna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę do pieczenia ok 21cm x 24cm wyłożyć folią aluminiową.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodać szczyptę soli, herbatniki, orzeszki i połowę pianek.
Wymieszać i przełożyć do foremki.
Posypać na wierzchu pozostałymi piankami marshmallows.
Schłodzić w lodówce min 1h.
Gdy stężeje, wyciągnąć i pokroić na małe kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 21.01.2013 13:44
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat