Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól
cukier 3/4 szkl
margaryna 1/2 kostki
jogurt naturalny 1 kubeczek
mleko 1 szkl
budyń czekoladowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki z budyniem

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli. W drugiej misce miksujemy miękką margarynę z cukrem, w trakcie dodajemy jajka. Cały czas miksując dodajemy małymi porcjami mąkę i jogurt naturalny. Pod koniec dodajemy kakao.
budyń zrobić wg opisu na opakowaniu (dodajemy tylko szklankę mleka, czyli mniej niż jest na opakowaniu).

Foremki do babeczek smarujemy masłem i wypełniamy masą do 3/4 wysokości. Na wierzch dodajemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy odrobiną masy.
Pieczmy w 180 stopniach ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.06.2013 12:28
ciekawy pomysł:-)
gosia56 28.10.2012 20:33
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak