Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki / muffiny z płynnym wnętrzem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 gram
jajko 3 szt.
żółtko jajek 3 szt.
cukier puder 180 gram
mąka 150 gram
masło 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki / muffiny z płynnym wnętrzem.

Bierzemy od razu za przepis,bo nie ma co czekać. te pychotki robi się w sekundę, a ich smak rozpływa się w ustach przez bardzoo długi czas.

Rozgrzewamy czekoladę w kąpieli wodnej z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Przeez ten czas mikserem ubijamy jajka, zółtka, cukier. Dodajemy następnie rozpuszczoną czekoladę, dodajemy przesianą mąkę i miksujemy krótko mikserem. Bardzo ważne żeby trwało to krótko, najlepiej na wysokich obortach. Przekładamy do miseczek żaroodpornych. I tutaj uwaga, ja robiłam je co prawda w formie na babeczki, ale zdecydowanie lepiej wychodzą i lepiej utrzymuje się temperatura w naczyniu żaroodpornym. wtedy efekt płynnego środka jest milion razy lepszy. Preferowania średnica około 7,5 cm.Ja akurat robiłam jako muffinki, ale musze przyznac, ze efekt byl sto razy gorszy :(
Pieczemy w 175 stopniach przez 15 min,
Zjadamy ciepłe - smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 11.10.2012 14:46
fajne
bami 01.05.2012 22:03
Przepysznie wyglądające babeczki :)
jolaxa1 15.07.2011 17:22
super
annagebalska 26.02.2011 11:13
pycha
magical66 14.02.2011 11:22
lubie sodkości
Martysia 29.12.2010 19:43
super :)
jolaxa 21.12.2010 23:45
mmmmmm
eli82 19.11.2010 14:11
mniam
Wojtek8 18.11.2010 10:06
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak