Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
czekolada gorzka 70 g
kakao 4 łyzki
mąka pszenna 3\4 szklanki
jajko 3 sztuki
cukier 3\4 szklanki
cukier waniliowy
śmietana 18 proc 1\2 szklanki
cukier puder

Porada

potrzebne są takze oprócz blaszki na muffinki - foremki do wypieku babeczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki

Do garnka należy włożyć masło i pokruszona czekoladę, podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia, dodać kakao i wymieszać a nastepnie odstawic powstała mase by ostygła. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Do jajek dodać cukier, aromat i sól, dokładnie wymieszać do połączenia składników. a nastepnie wlać ostygniętą masę . Do masy dodać 1/3 mąki, śmietanę i znowu wymieszać. Dodać resztę mąki i wymieszac. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami Piec przez około 20 minut na funkcji termoobieg w temperaturze 160 st.C Wystudzone oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.11.2015 16:35
fajne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak