czekoladowa rozkosz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    2 sztuki
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    250 ml.
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • masło

    4 łyżki
  • czekoladowe

    gwiazdki do dekoracji
  • crispello ciasteczka

    milka waniliowe
  • herbatniki

    1 opak.
  • orzechy włoskie

    1 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - czekoladowa rozkosz foto
herbatniki kruszę dodaję ciepłe masło ,wylepiam spód blaszki
Krok 2 - czekoladowa rozkosz foto
czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej
Krok 3 - czekoladowa rozkosz foto
z 3 białek ubijam pianę
Krok 4 - czekoladowa rozkosz foto
1.śmietanę ubijam
2.galaretkę cytrynową rozpuszczam w pół szklanki wrzącej wody i schładzam
3.do rozpuszczonej czekolady dodaję ubite 3 żółtka z połową szklanki cukru, mieszam
4.do pkt 3 dodaję pkt 1 oraz pkt 2
na konie ubitą pianę z białek
i tak powstałą masę na pół godzinki wstawiam do lodówki
po tym czasie wlewam na blaszkę, ciasteczka delikatnie wbijam w masę
Krok 5 - czekoladowa rozkosz foto
orzechy włoskie siekam
Krok 6 - czekoladowa rozkosz foto
górę ciasta posypuję siekanymi orzechami i dekoruję czekoladowymi gwiazdkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 29.05.2015 10:55
pyszności :)
Kasia35 14.05.2014 08:35
zapisuję przepis do wypróbowania :)
Beatris 06.05.2014 15:43
Uwielbiam takie ciasta... pycha:)
Agata3 23.12.2013 13:14
Faktycznie rozkosz! :)
monisia1977 23.12.2013 10:39
super wygląda
ssylwiaa 23.12.2013 02:00
słodkości ;)
Katarzyna40 22.12.2013 22:20
faktycznie rozkosz :) mniam!
Małgorzata106 22.12.2013 22:16
przepyszne
lara 22.12.2013 21:00
takie ciasta są najlepsze
Andrzej8 22.12.2013 19:34
obłędna rozkosz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat