Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa Pisanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 100 g
galaretka 1 szt
serek mascarpone 120 g
cukier puder 2 łyzki
czekolada biała

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa Pisanka

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Silikonową foremkę w kształcie jajka pokryć warstwą roztopionej czekolady, odstawić do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, schłodzić, żeby lekko stężała. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, schłodzić. Do przygotowanych wcześniej foremek z czekolady wlać tężejącą galaretkę do 2/3 wysokości (do galaretki można dodać świeże lub mrożone maliny). Wstawić do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. Na galaretkę wyłożyć krem z mascarpone. Na krem wylać resztę czekolady, schłodzić. Udekorować białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak