Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa Panna Cotta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1
mleko w proszku 2 łyżki
wiórki kokosowe 3/4 szklanki
biała czekolada 100 g
czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa Panna Cotta

1. Śmietankę ubić, tak aby powiększyła dwa razy swoją objętość. 2. Dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać 3 Następnie dodać mleko w proszku, wiórka kokosowe. Wymieszać. 4 Na sam koniec do masy dodać pokrojoną w małą kosteczkę białą czekoladę. Wymieszać 5. Masę rozłożyć do małych plastikowych pojemniczków lub do filiżanek. Wyrównać 6 Kubeczki włożyć do zamrażalnika na 3-4 godziny lub na całą noc. 7 Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, i dowolnie udekorować np. tworząc esy-floresy . gdy babeczki stężeją. Można też panna cottę obłożyć dookoła talerzyka, kostkami czekolady, lub uformować serduszka w foremce do czekoladek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 13.03.2016 09:05
Świetny deser :)
Jolcia_90 16.11.2015 19:42
Dziękuję i gorąco polecam :)
ben-ka 16.11.2015 08:55
Bardzo smaczny deserek.
slodkieniebo 16.11.2015 08:48
Uwielbiam latem ten deser :)
misia53 15.11.2015 23:49
takie słodkości to ja lubię
Iwusia 15.11.2015 22:25
um.... ale to musi smakować
Babeczka35 15.11.2015 21:28
Coś pysznego:)
Milka100 15.11.2015 21:15
aż dostałam ślinotoku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak