Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
OWSIANKA
-
płatki owsiane
3/4 szklanki -
czekolada mleczna
1 tabliczka -
miód
1-2 łyżki -
kakao
1 łyżka -
budyń waniliowy
1/2 opakowania -
mleko 3,2%
1-2 szklanki
BANAN
-
banan
1 sztuka -
masło
1 łyżka -
cukier brązowy
2 łyżki-ew. kokosowy/zwykły
Przepis i sposób przygotowania CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM
Do owsianki warto dodać łyżeczkę masła orzechowego, które niesamowicie podkręca smak, jeśli go nie macie dodajcie zwykłego. Banany warto podpalić: kiedy już będa skarmelizowane wlewamy kieliszek brendy i podpalamy(flambirujemy)
Komentarze (0)