CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

OWSIANKA

  • płatki owsiane

    3/4 szklanki
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
  • miód

    1-2 łyżki
  • kakao

    1 łyżka
  • budyń waniliowy

    1/2 opakowania
  • mleko 3,2%

    1-2 szklanki

BANAN

  • banan

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    2 łyżki-ew. kokosowy/zwykły
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotuj wraz z płatkami, dodaj miód,posiekana drobniej czekoladę i gotuj az owsianka nabierze ulubionej konsystencji, na koniec w /2 szkl. mleka rozmieszaj budyń i kakao, wlej do owsianki i chwile go pogotuj. Na patelni rozgrzej masło i cukier, wrzuć do nich przekrojonego i obranego banana i smaż na złoty kolor. Podawaj z owsianką
Do owsianki warto dodać łyżeczkę masła orzechowego, które niesamowicie podkręca smak, jeśli go nie macie dodajcie zwykłego. Banany warto podpalić: kiedy już będa skarmelizowane wlewamy kieliszek brendy i podpalamy(flambirujemy)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat