Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

OWSIANKA

płatki owsiane 3/4 szklanki
czekolada mleczna 1 tabliczka
miód 1-2 łyżki
kakao 1 łyżka
budyń waniliowy 1/2 opakowania
mleko 3,2% 1-2 szklanki

BANAN

banan 1 sztuka
masło 1 łyżka
cukier brązowy 2 łyżki-ew. kokosowy/zwykły

Porada

Do owsianki warto dodać łyżeczkę masła orzechowego, które niesamowicie podkręca smak, jeśli go nie macie dodajcie zwykłego. Banany warto podpalić: kiedy już będa skarmelizowane wlewamy kieliszek brendy i podpalamy(flambirujemy)

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM

Mleko zagotuj wraz z płatkami, dodaj miód,posiekana drobniej czekoladę i gotuj az owsianka nabierze ulubionej konsystencji, na koniec w /2 szkl. mleka rozmieszaj budyń i kakao, wlej do owsianki i chwile go pogotuj. Na patelni rozgrzej masło i cukier, wrzuć do nich przekrojonego i obranego banana i smaż na złoty kolor. Podawaj z owsianką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak