Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

OWSIANKA

płatki owsiane
3/4 szklanki
Sklep Prymat
czekolada mleczna
1 tabliczka
miód
1-2 łyżki
kakao
1 łyżka
budyń waniliowy
1/2 opakowania
mleko 3,2%
1-2 szklanki

BANAN

banan
1 sztuka
masło
1 łyżka
cukier brązowy
2 łyżki-ew. kokosowy/zwykły

Porada

Do owsianki warto dodać łyżeczkę masła orzechowego, które niesamowicie podkręca smak, jeśli go nie macie dodajcie zwykłego. Banany warto podpalić: kiedy już będa skarmelizowane wlewamy kieliszek brendy i podpalamy(flambirujemy)

Przepis i sposób przygotowania na: CZEKOLADOWA OWSIANKA Z KARMELIZOWANYM BANANEM

Mleko zagotuj wraz z płatkami, dodaj miód,posiekana drobniej czekoladę i gotuj az owsianka nabierze ulubionej konsystencji, na koniec w /2 szkl. mleka rozmieszaj budyń i kakao, wlej do owsianki i chwile go pogotuj. Na patelni rozgrzej masło i cukier, wrzuć do nich przekrojonego i obranego banana i smaż na złoty kolor. Podawaj z owsianką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak