Czekoladowa marynata z nutą chili malin i mięty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki zielone

    150 gram
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • imbir

  • maliny

    10 sztuk
  • czekolada gorzka

    4 kostki
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • pomidor

    1 sztuka
  • oliwki czarne

    3 sztuka
  • pieprz

  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy oliwki, papryczkę chili pokrojoną bez pestek, listki mięty, czekoladę gorzką pokruszoną, kawałki imbiru, maliny. Z oliwy z oliwek i miodu robimy dresing, i wlewamy do marynaty, dodajemy pieprzu. Z pomidora robimy biedronkę do dekoracji. Z oliwek robimy nogi, głowę i kropki. Talerz posypujemy czekoladą gorzką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 08.03.2014 07:04
to raczej nie dla mnie
pawlito 11.12.2013 11:07
apetycznie to wygląda
artur7 15.03.2013 19:35
lubię oliwki pyszne
IwonaKa 18.02.2013 15:03
ale pyszności
ONY_za_kare 08.02.2013 13:29
musi ciekawie smakować... poczęstujesz mnie?
Alex_M 30.01.2013 12:08
rewelacja!
Dorota37 14.12.2012 20:42
kolejna zaskakująca kompozycja smaków Super
kupiska 12.12.2012 15:03
Fajnie wyglada
Konczi 12.12.2012 14:58
wow połączenie wykwintne mniam
Goya 12.12.2012 14:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat