Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa kasza manna

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl.
kasza manna 3-4 łyżki
czekolada gorzka 50-100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa kasza manna

Mleko przelewamy do rondelka i stawiamy na gaz, podgrzewamy.
Gdy mleko będzie bardzo gorące wsypujemy powoli kaszę mannę i mieszamy, najlepiej trzepaczką, aby nie było grudek.
Gotujemy kilka minut, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie mleko i zgęstnieje.
Jeśli kasza wyjdzie Wam za gęsta możecie dolać odrobinę mleka, jeśli jest za rzadka pogotujcie ją kilka minut dłużej.
Wyłączamy grzanie i dodajemy czekoladę połamaną na kawałki, mieszamy.
Podajemy od razu na ciepło.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 26.10.2013 20:11
MNiam - tak robię desery z kaszy manny, m.in. z galaretką i owocami lub babeczki :)
Mniam 26.10.2013 20:04
Pyszności. Świetnie sprawdza się także w deserach na zimno :)
Aleksandra/Olcia 25.10.2013 19:55
zjadłabym....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak