Czekoladowa kasza manna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl.
  • kasza manna

    3-4 łyżki
  • czekolada gorzka

    50-100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko przelewamy do rondelka i stawiamy na gaz, podgrzewamy.
Gdy mleko będzie bardzo gorące wsypujemy powoli kaszę mannę i mieszamy, najlepiej trzepaczką, aby nie było grudek.
Gotujemy kilka minut, cały czas mieszając, aż kasza wchłonie mleko i zgęstnieje.
Jeśli kasza wyjdzie Wam za gęsta możecie dolać odrobinę mleka, jeśli jest za rzadka pogotujcie ją kilka minut dłużej.
Wyłączamy grzanie i dodajemy czekoladę połamaną na kawałki, mieszamy.
Podajemy od razu na ciepło.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 26.10.2013 20:11
MNiam - tak robię desery z kaszy manny, m.in. z galaretką i owocami lub babeczki :)
Mniam 26.10.2013 20:04
Pyszności. Świetnie sprawdza się także w deserach na zimno :)
Aleksandra/Olcia 25.10.2013 19:55
zjadłabym....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat