Czekoladowa jaglanka z chia i owocami

Czekoladowa jaglanka z chia i owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 g
  • mleko sojowe

    1 szklanka
  • cynamon

  • kakao

    2 łyżeczki
  • banan

    1
  • gorzka czekolada

  • sól morska

  • nasiona chia

    3 łyżki
  • mleko sojowe

    1/2 szklanki
  • truskawki

  • borówki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie

Nasiona Chia zalewam mlekiem i odstawiam na godzinę do napęcznienia. Truskawki myję, odcinam szypułki i kroję na mniejsze kawałki. Kaszę jaglaną prażę w rondlu do momentu uzyskania orzechowego zapachu, następnie zdejmuję z palnika i zalewam mlekiem. Gdy kasza zacznie się gotować dodaję szczyptę soli morskiej, zmniejszam moc palnika i gotuję pod przykryciem na małej mocy palnika, mieszając co jakiś czas. Czekoladę kroję w drobną kostkę, dodaję do gorącej kaszy, aby się rozpuściła. Kolejno dodaję pokrojonego wcześniej banana, kakao i miksuję blenderem. W naczyniu warstwowo przekładam czekoladową jaglankę z chia i owocami.

Smacznego,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat