Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa baba na białkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1/2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
masło 1/4 kostki
mąka pszenna 1/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa baba na białkach

Masło roztopić i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Wszystkie suche składniki wymieszać. Do białek dodawać na przemian mąkę i masło. Wymieszać. Wlewać do małej formy na babkę. Piec około 30 minut w temp. 180 C. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć z foremki i studzić \"do góry nogami\". Polać dowolna polewą czekoladową.

Smacznego!!

--> Babka jest tak smaczna, że nie zdążyłam zrobić zdjęć pokrojonego ciasta a już znikła :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 23.05.2012 08:09
babki na bialkach jeszcze nie jadlam, a chetnie bym sprobowala :)
misia53 12.04.2012 12:06
podoba mi się
teresa18 21.03.2012 16:46
cudowna
MAR3STA 26.12.2011 13:25
smaczna
alaaa 22.11.2011 20:40
robiłam babkę na białkach ale nie kakaową ,super pomysł
Wacław 23.10.2011 13:38
pysznaaaa !
bami 12.09.2011 00:32
Nie dziwię się, że tak szybko zniknęła - wygląda przesmacznie i zapewne smakowała równie dobrze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak