Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z orzechami macadamia i rodzynkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna belgijska 150 g
czekolada gorzka 100 g
orzechy macadamia 15 szt
rodzynki królewskie 30 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z orzechami macadamia i rodzynkami

Orzechy macadamia wyłuskać i podzielić na połówki, każdą połówkę orzecha włożyć do foremki silikonowej. Roztopić najpierw czekoladę mleczną belgijską. Czekoladę gorzką podzielić na kostki. Wlewać za pomocą łyżeczki roztopioną belgijską czekoladę do foremek do ¾ wysokości. Położyć sparzone rodzynki królewskie do foremek (1 rodzynka na 1 foremkę). Czekoladę gorzką roztopić i wlać po odrobinie do foremek przykrywając rodzynki. Włożyć foremki do lodówki na min. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.07.2015 11:31
To mi się podoba:)
W poszukiwaniu inspiracji 29.04.2015 00:58
Mniam, na sam widok mam ochotę zjeść cały stos tych pyszności!
miodunka 28.04.2015 20:37
Muszą być słodziutkie tak jak wyglądają
Agata3 28.04.2015 20:13
lepsze niż ze sklepu :)
inka2012 28.04.2015 16:44
pycha!! :)
mirosława4 28.04.2015 15:51
ale kusisz !
Zdzisław 28.04.2015 15:21
pyszne słodkości
paulette17 28.04.2015 15:13
Takie domowe czekoladki i w ogóle wszystko co domowe jest najlepsze. Twoje są piękne i takie równiutkie. :))
luna76 28.04.2015 15:05
cudeńka!!!! :)
iziona 28.04.2015 13:54
Podziwiam bo sama jeszcze za takie słodkości się nie zabrałam
wwwiolka 28.04.2015 12:57
Bardzo fajny przepis.
bietka 28.04.2015 12:37
mniam czy mogę sie poczęstować ?
Magula 28.04.2015 12:34
mniam pyszności
Aleksandra/Olcia 28.04.2015 12:24
uwielbiam takie domowe czekoladki
Monika-twin 28.04.2015 11:58
WYGLĄDA PIEKNIE I KUSZĄCO.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak