Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem kawowym z migdałami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada deserowa 150 gram
mascarpone 125 gram
migdały siekane 1,5 łyżka
likier kawowy 2 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem kawowym z migdałami

Silikonową foremkę smarować roztopioną czekoladą, zrobić 3 warstwy, po każdej wkładać formę do lodówki.

Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, likierem i migdałami. Nałożyć do rękawa cukierniczego i wypełnić czekoladki, wyrównać i zalać pozostałą czekoladą. Włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 13.01.2013 22:29
śliczne!
Joanna83 14.12.2012 18:20
Superowe :)
czekoladka_m 14.12.2012 17:13
Wspaniałe, muszę w końcu zakupić foremkę do czekoladek:)
Ola1984 14.12.2012 13:07
Cudne czekoladki :)
Sandra9 14.12.2012 10:56
Wyglądają przepysznie, tylko temperować mi się nie chce i dlatego rzadko robię czekoladki, ale twoje są jak kupne. Cudo.
APM 14.12.2012 09:56
Czekolada była temperowana, wtedy pięknie się błyszczy :-)
dwa pokoje z kuchnią 14.12.2012 09:26
pięknie wyglądaja. mam pytanie jak osiągnąć taki wysoki połysk w polewie czekoladowej?
Beata61 14.12.2012 09:25
śliczne i doskonałe na prezent ;)
cukiereczek 14.12.2012 06:24
ale fajne
Konczi 14.12.2012 05:49
to jest to mniam !
babajaga1969 14.12.2012 02:38
bardzo pomysłowe :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak