Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z mleka w proszku

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 11 czubatych łyżek
cukier puder 2 łyżki
mleko 8 łyżek
barwnik spożywczy odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z mleka w proszku

W płynnym mleku rozrabiamy mleko w proszku i cukier. Dokładnie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Jeśli chcemy mieć kolorowe czekoladki to kilka łyżek masy przekładamy do małego pojemniczka, dodajemy tam barwnik i ponownie mieszamy. Ważne by masa była gęsta.

Do przygotowanych mini papilotek lub silikonowej foremki na lód nakładamy masę. Wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.

* ja niestety nie wzięłam czubatych łyżek a płaskie, więc moje czekoladki nie chciały "trzymać" kształtu. Co prawda przechowywałam je w zamrażarce i wyciągałam przed samym zjedzeniem, ale gdybym dodała więcej mleka w proszku to byłyby twardsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak