Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z chrupiącym nadzieniem malinowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleczna czekolda 60 gram
gorzka czekolada 40 gram
dżem malinowy 2 łyżki
syrop malinowy 1 łyżka
wafelki ryżowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z chrupiącym nadzieniem malinowym

Wafel ryżowy pokroić drobno i wymieszać z syropem malinowym i konfiturą lub dżemem.
czekolady rozpuścić razem w kąpieli wodnej.
Wysmarować foremki na czekoladki trzykrotnie(po każdej warstwie odstawić do zamrażarki na 5 minut)
Nadzienie nałożyć do 3/4 wysokości foremek i wylać resztę czekolady.
Odstawić do lodówki na kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.08.2013 04:35
fantastyczny pomysł!! poproszę takie czekoladki:-)
GOSIA18 23.01.2013 11:37
pyszności, a zamiast soku malinowego dodałabym likier malinowy, pycha
Katarzyna34 23.01.2013 10:39
pomysłowe
dwa pokoje z kuchnią 23.01.2013 08:22
fajne, zawsze mnie intrygowało jak się wkłada farsz do takich bombonierek, teraz już wiem :)
Juleczka20 22.01.2013 19:58
super!
Kasnaj 22.01.2013 19:28
śliczne
Gracer 22.01.2013 18:56
domowe najlepsze są :)
eMMe 22.01.2013 18:36
pyszna słodkość:)
gosia56 22.01.2013 18:20
super
Wiesława1 22.01.2013 18:02
super
mufinka79 22.01.2013 17:56
smakowicie wyglądają. A gdzie można dostać takie foremeczki na czekoladki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak