Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki kakaowo-karobowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej kokosowy 100 gram
kakao 2 łyżki
karob 2 łyżki
daktyle 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki kakaowo-karobowe

Olej kokosowy roztopić i dodać do niego kakao i karob. Dokładnie wymieszać, by nie było grudek.

Daktyle pokroić na drobniej, przełożyć do misy blendera i dolać olej z kakao i karobem.

Chwilę zblendować, by powstały małe grudki.

Przełożyć do pojemniczków na kostki lodu i włożyć do zamrażarki, by zastygło.

Przechowywać w zamrażarce lub lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak