Czekoladki kakaowo-karobowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej kokosowy

    100 gram
  • kakao

    2 łyżki
  • karob

    2 łyżki
  • daktyle

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej kokosowy roztopić i dodać do niego kakao i karob. Dokładnie wymieszać, by nie było grudek.

Daktyle pokroić na drobniej, przełożyć do misy blendera i dolać olej z kakao i karobem.

Chwilę zblendować, by powstały małe grudki.

Przełożyć do pojemniczków na kostki lodu i włożyć do zamrażarki, by zastygło.

Przechowywać w zamrażarce lub lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat