Czekoladki bananowo-czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    150 gram
  • mleko kakaowe w tubce

    1 opakowanie
  • LIKIER BANANOWY

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka nanieść czekoladę na formę cieńką warstwą następnie ją schłodzić w lodówce przez 10 minut. Czynność powtarzamy dla pewności, że czkolada pokryła całą formę 3 razy. W między czasie przygotowujemy krem .

Nadzienie czekoladowe:

Bierzemy łyżkę i nabieramy dwie pełne łyżeczki mlecznej czekolady i przekładamy do jakiegoś pojemniczka Do czekolady stopniowo dodajemy mleko skondensowane kakaowe, ale nie pełną tubkę! Musicie to zrobić na oko.. Mleko i czekoladę oraz likier z aromatem dokładnie łączymy, i odstawiamy.

Wyjmujemy formę z lodówki napełniamy kremem i "zamykamy" pozostałą ilością czekolady jaka Nam została.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 30.05.2013 14:06
ładnie wygladaja:)
rjustysia 26.05.2013 14:08
Proste w przygotowaniu, ale przepyszne!:) Mam taką samą foremkę :)
[email protected] 13.05.2013 14:59
muszę spróbować
Malinka 09.05.2013 12:22
Ależ rewelacyjne te czekoladki!
IZABELA29 06.05.2013 20:11
super przepis ale z kupnem tych mlek smakowych zawsze mam problem
Bernadeta1 02.04.2013 13:25
pyszny deser
Mati3 12.02.2013 13:25
super!
fijolek91 12.02.2013 13:17
świetne:)
oilliwka 12.02.2013 12:35
Pyszne i pomysłowe! W sam raz na walentynki!
marta19 12.02.2013 12:14
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat