Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki bananowo-czekoladowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 150 gram
mleko kakaowe w tubce 1 opakowanie
likier bananowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki bananowo-czekoladowe

Czekoladę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka nanieść czekoladę na formę cieńką warstwą następnie ją schłodzić w lodówce przez 10 minut. Czynność powtarzamy dla pewności, że czkolada pokryła całą formę 3 razy. W między czasie przygotowujemy krem .

Nadzienie czekoladowe:

Bierzemy łyżkę i nabieramy dwie pełne łyżeczki mlecznej czekolady i przekładamy do jakiegoś pojemniczka Do czekolady stopniowo dodajemy mleko skondensowane kakaowe, ale nie pełną tubkę! Musicie to zrobić na oko.. Mleko i czekoladę oraz likier z aromatem dokładnie łączymy, i odstawiamy.

Wyjmujemy formę z lodówki napełniamy kremem i "zamykamy" pozostałą ilością czekolady jaka Nam została.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 30.05.2013 14:06
ładnie wygladaja:)
rjustysia 26.05.2013 14:08
Proste w przygotowaniu, ale przepyszne!:) Mam taką samą foremkę :)
Wojt@s
Wojt@s 13.05.2013 14:59
muszę spróbować
Malinka 09.05.2013 12:22
Ależ rewelacyjne te czekoladki!
IZABELA29 06.05.2013 20:11
super przepis ale z kupnem tych mlek smakowych zawsze mam problem
Bernadeta1 02.04.2013 13:25
pyszny deser
Mati3 12.02.2013 13:25
super!
fijolek91 12.02.2013 13:17
świetne:)
oilliwka 12.02.2013 12:35
Pyszne i pomysłowe! W sam raz na walentynki!
marta19 12.02.2013 12:14
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak