Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czekolada mleczna
150 gram -
mleko kakaowe w tubce
1 opakowanie -
likier bananowy
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Czekoladki bananowo-czekoladowe
Nadzienie czekoladowe:
Bierzemy łyżkę i nabieramy dwie pełne łyżeczki mlecznej czekolady i przekładamy do jakiegoś pojemniczka Do czekolady stopniowo dodajemy mleko skondensowane kakaowe, ale nie pełną tubkę! Musicie to zrobić na oko.. Mleko i czekoladę oraz likier z aromatem dokładnie łączymy, i odstawiamy.
Wyjmujemy formę z lodówki napełniamy kremem i "zamykamy" pozostałą ilością czekolady jaka Nam została.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się