Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Czekolada" z daktyli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

daktyle suszone bez pestek 100 gram
kakao 3 łyżki
mleko kokosowe 60 ml
woda do zamoczenia daktyli

Porada

Najlepiej smakuje wyjadana prosto ze słoiczka, ale można ją użyć także do kanapek, czy naleśników.

Przepis i sposób przygotowania na: "Czekolada" z daktyli

Daktyle wrzucamy do miski, zalewamy wodą tak, aby były pokryte, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na noc, żeby zmiękły. Rano zlewamy nadmiar wody, a daktyle przekładamy do pojemnika blendera. Dodajemy kakao i mleko kokosowe, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 22.01.2015 09:08
świetny przepis trzeba będzie wypróbować :)
romanrafal
romanrafal 19.01.2015 16:41
bardzo fajne,bardzo ciekawe
jola91 12.01.2015 14:02
@Lucan u mnie cały słoiczek był zużyty od razu, więc nie wiem ile by przetrwało, ale myślę, że w lodówce 2-3 dni, ewentualnie tak jak pisze @Czarnula666 można spróbować pasteryzacji.
Czarnula666 11.01.2015 13:11
super pomysł!! Myśle, że można dać do mniejszych słoików i pasteryzować. A wtedy tylko kiedy masz ochote otwierasz i delektujesz sie tą pyszną "czekoladą" :)
Lucan 11.01.2015 12:03
ciekawy pomysł. Ile można przechowywać?
Magula 11.01.2015 09:02
Super pomysł!!
Jadwiga/Jaga85 10.01.2015 22:51
Bardzo fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak