Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada rodem z czasów ZSRR

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 35 dag
cukier puder 1/2 kg
masło 20 dag
kakao 7 dag
olejek waniliowy 1 buteleczka
woda letnia 150 (przegotowana)
orzechy 10 drobne

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada rodem z czasów ZSRR

W garnku na małym ogniu rozpuścić masło, cukier puder na jednolitą masę, dodać kakao, dokladnie rozetrzeć by nie powstały grudki. Dodać wodę i całość gotować do 7 minut, dodac olejek, zestawić z ognia, dodać mleko i orzechy , dobrze wymieszać. Przygotować 2 płaskie talerze, posmarować masłem by czekolada nie przywierała, i wylać czekoladę na przygotowane talerzyki. Po zastygnięciu jest gotowa do konsumpcji, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.01.2012 06:57
mniam
Sylwia88 17.11.2010 04:59
bardzo lubie czekolade
Ewa111 02.09.2010 17:42
robiło się kiedyś taką czekoladę
Sharleen 02.09.2010 17:34
PRZEPIS DOSTAŁĄM OD MOJEJ MAMY, ONA POSIADA GO OD 21.01.83ROKU, OD ZNAJOMYCH ROSJAN. POZDRAWIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak