Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Czekolada tabliczka 1 sztuka
mleko 1/2 l
woda 1/2 szklanki
śmietana 30% 1/2 szklanki
lody 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na zimno

Czekoladę drobno połam, włóż do ciepłej wody i mieszaj tak długo, aż się dobrze rozpuści.
Teraz stopniowo dolewaj do niej mleko i pół śmietanki – mieszając cały czas.
Wszystko mocno podgrzej, ale nie gotuj – następnie ostudź.
Lody pokrój w kostkę.
Chłodną czekoladę przelej do 4 szklanek i włóż lody.
Resztę śmietany kremówki ubij i udekoruj nią czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.01.2012 22:41
I CZASEM MOŻNA SIĘ NAPIĆ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak