Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada na jesienne chłody

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 1/2 tabliczki
mleko 1/2 l
kakao 1 łyżeczka
jajko 1 szt
borówki
chili
cynamon szczypta
budyń czekoladowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada na jesienne chłody

Kroki postępowania

1
do rondelka wlać mleko dodać kakao,oraz czekoladę ,gotować na małym ogniu
Krok 1 - czekolada na jesienne chłody foto
2
budyń rozpuścić dodać do gotującego się mleka, dodać jajko wymieszać dodać cynamon ( ja dodaję szczyptę dla mnie starczy oraz chili to też w/g gustu)
Krok 2 - czekolada na jesienne chłody foto
3
przełożyć do pucharków
Krok 3 - czekolada na jesienne chłody foto
4
udekorować borówkami
Krok 4 - czekolada na jesienne chłody foto
5
i tartą czekoladą
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 5 - czekolada na jesienne chłody foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.09.2014 11:13
musimy się trochę dosłodzić bo już zimno
Wiktoria29 03.09.2014 10:24
ale mam ochotę na taki deser
Pietruszka 03.09.2014 10:00
przepyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak