Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z wanilią i cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 150 ml
śmietana 30% 60 ml
gorzka czekolada 100 gram
ziarenka wanilii 1/3 laski
Cynamon mielony Prymat 1/3 łyżeczki
płatki migdałowe 2 łyżeczki
cukier opcjonalnie, jeśli ktoś woli na

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z wanilią i cynamonem

Mleko i śmietankę zagotować z cynamonem i ziarenkami wanilii.

Następnie zdjąć garnuszek z kuchenki i dołożyć połamaną na kostki czekoladę. Ponownie postawić na palnik i na wolnym ogniu mieszać energicznie aż się rozpuści. Jeśli ktoś lubi - posłodzić.

Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.

Czekoladę rozlać do filiżanek i posypać płatkami migdałów.

Z podanych składników wychodzą dwie małe filiżaneczki czekolady na gorąco.

Polecam szczególnie na mroźne zimowe wieczory.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 24.03.2013 00:31
zapachniało i u mnie,super
zdeba 13.02.2013 23:44
uwielbiam
Kasia36 27.01.2013 19:30
musi być pyszna
Bernadeta1 06.01.2013 00:51
pyszna taka czekolada na zimowe wieczory
Magda24 03.01.2013 10:50
poproszę o taką filiżankę :))
annagebalska 03.01.2013 06:01
pycha
babajaga1969 02.01.2013 18:22
i z migdałkami - ciekawe podanie :))
mikrusiak 02.01.2013 17:36
hm... mniam mniam...:P
Sisterskitchen 02.01.2013 16:54
proszę bardzo :) smacznego :)
magdziorka6 02.01.2013 16:50
POPROSZĘ TAKĄ MAM NA NIĄ OCHOTĘ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak