Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z bitą śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 125 ml
cynamonu 2 szczypty
czekolady mlecznej 50 g
śmietany kremówki 100 ml
cukru waniliowego 3 szczypty
czekoladowa posypka do cia

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
W rondelku podgrzać mleko razem z cynamonem. Wrzucić do ciepłego mleka i dokładnie wymieszać aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem.
Krok 1 - Czekolada na gorąco z bitą śmietaną foto
2
Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno z cukrem waniliowym.
Krok 2 - Czekolada na gorąco z bitą śmietaną foto
3
Czekoladę ponownie wymieszać, wlać do wysokiej szklanki na na nią wycisnąć za pomocą dekoratora lub woreczka foliowego bitą śmietanę.
Krok 3 - Czekolada na gorąco z bitą śmietaną foto
4
Na koniec posypać czekoladową posypką.
Krok 4 - Czekolada na gorąco z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 16.02.2014 14:14
Ekstra czekoladka:)
ssylwiaa 25.04.2013 23:12
apetyczne ;)
Monika58 25.04.2013 22:04
moc kalorii, ale zawsze ich liczyć nie możemy - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak