CZEKOLADA NA GORĄCO

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    500 ml
  • krem czekoladowy

    2 łyżki
  • żółtka

    2
  • cukier kryształ

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko podgrzać z kremem czekoladowym i kakao. Żółtka utrzeć z cukrami na kogel-mogel. Masę jajeczną dodo dać do gotującego się mleka. Wymieszać i rozlać do filiżanek. Pić ciepły napój.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.07.2016 14:55
pyszna czekolada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat