Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na goraco

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
śmietana kremowa 30% 200 ml
czekolada mleczna 100 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
bita śmietana do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na goraco

Mleko wymieszać w garnku z śmietaną i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Nie wolno doprowadzić do wrzenia. Gdy mleko z śmietaną będą już mocno podgrzane dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Gdy cała czekolada się roztopi dodać cynamon i zamieszać. Czekoladę podawać na gorąco z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 20.03.2015 10:45
wpadnę spróbować, musi być pyszna
Bernadeta 25.02.2013 08:01
pycha
treonina 10.01.2013 15:28
o tak! z bitą śmietaną! super
EWI 06.01.2013 17:49
uwielbiam
adelajda 06.01.2013 15:10
ja tez piję przy kiepskim humorze !!!!!!!!!!
Katarzyna34 06.01.2013 15:01
Też taką robię jak mam chandrę
Cynamonka 06.01.2013 15:00
robię podobną, pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak