Czekolada na goraco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    400 ml
  • śmietana kremowa 30%

    200 ml
  • czekolada mleczna

    100 g
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • bita śmietana

    do ozdoby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wymieszać w garnku z śmietaną i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Nie wolno doprowadzić do wrzenia. Gdy mleko z śmietaną będą już mocno podgrzane dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Gdy cała czekolada się roztopi dodać cynamon i zamieszać. Czekoladę podawać na gorąco z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hahanka 20.03.2015 10:45
wpadnę spróbować, musi być pyszna
Bernadeta 25.02.2013 08:01
pycha
treonina 10.01.2013 15:28
o tak! z bitą śmietaną! super
EWI 06.01.2013 17:49
uwielbiam
adelajda 06.01.2013 15:10
ja tez piję przy kiepskim humorze !!!!!!!!!!
Katarzyna34 06.01.2013 15:01
Też taką robię jak mam chandrę
Cynamonka 06.01.2013 15:00
robię podobną, pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat