Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
śmietanka 200 ml
mleko skondensowane 200-400 ml
cukier waniliowy 2-3 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Mleko skondensowane przelać do rondelka, dodać śmietankę i cukier waniliowy.
Ogrzewać, stale mieszając, aż płyn będzie gorący, ale nie będzie wrzał.
Zdjąć z ognia.
Do rondelka dodać czekoladę połamaną na kosteczki i pozostawić na kilka minut.
W tym czasie kostki czekolady powinny zmięknąć i zacząć się rozpuszczać - mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Podawać od razu z dodatkiem ciasta lub herbatników.

Ilość mleka zależy od preferowanej gęstości gotowej czekolady.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

K&J 29.09.2012 19:37
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak