Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada mleczna 50 g
cukier trzcinowy 3 łyżeczki
mleko sojowe 50 ml
woda 200 ml
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Tabliczkę czekolady połamac na kawałki i posiekać nożem.
Posiekaną czekoladę przełożyc do rondelka.
Do rondelka wsypac również łyżeczke kakao.
Dodać cukier trzcinowy (ilość wg uznania).
Wlac wodę do rondelka.
Wlac również mleko sojowe. Z
acząć podgrzewać cały czas mieszając aż do momentu kiedy czekolada sie rozpuści.
Ostrożnie przelać do kubka.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 23.01.2012 22:34
ooo szkoda
malcik111 23.01.2012 16:09
no i to się nazywa czekolada na gorąco, ostanio poprosiłam w cafe i dostałam taka niedobra zproszku....
dorota20w 23.01.2012 13:33
zapraszam :)
czekoladka_m 23.01.2012 12:39
Zima wiele bym oddała za kubek tak pięknie podanej czekolady:)Mojej imienniczki:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak