czekolada domowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    1/2 paczki
  • herbatniki

    3 paczki podwójne
  • margaryna

    1 kostka
  • kakao

    2 łyżki
  • woda

    7 łyżek
  • cukier

    1 szklanka
  • olejek migdałowy

    1/2 buteleczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaarynę, wodę i cukier rozpuści na małym ogniu. Dodać kakao i gotować przez ok. 7 min, aż do uzuskania jednolitej konsystencji. Zdjąć z ognia. Po chwili dodać pół paczki mleka w proszku, wymieszać. Wsypać połamane herbatniki i dokładnie wymieszać. Dolać olejek migdałowy i wymieszać. Wszytsko wyłożyć na folię do formy i przykryć folią. Odstawić na 2 godz. Bardzo dobra jest też na drugi dzień. Jest bardziej sucha.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat