czekolada domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    3 szkl.
  • margaryna

    1 kostka
  • kakao

    4 łyżki
  • woda

    0,5 szkl.
  • mleko w proszku

    1 opak
  • aromat rumowy

    5 kropla
  • orzechy

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Gotować na małym ogniu przez ok. 10min, od czasu do czasu mieszając. Zestawić do ostygnięcia. Dodać mleko w proszku, najlepsze jest takie w niebieskim opakowaniu. Rozmieszać mikserem. Dodać 5 kropli aromatu rumowego i garść pokruszonych orzechów np. włoskich. Całość wylać na tacę zasłaną folią i zostawić do zastygnięcia. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 09.02.2014 07:34
po co kupować jak można zrobić samemu
gacopierz23 25.12.2012 13:31
smakowita
dianix 11.05.2012 22:00
do ciasta czy deserków idealna
mariel78 05.05.2012 10:44
pycha
kamyk 02.05.2012 08:39
pyszna
Katarzyna59 25.04.2012 10:03
ciekawy przepis
teresa18 19.04.2012 16:41
rewelacyjna, kawałeczek własnej roboty czemu nie
mic 19.04.2012 11:27
czekolada domowa fajna rzecz, ja czasem ide na łatwizne i kupuje;p
Ewa6274879 07.04.2012 19:45
Jedząc domową czekoladę można mieć mniejsze wyrzuty sumienia, w końcu wszystko, co "domowe" jest zdrowsze :P
aacaac 30.01.2012 08:12
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat