Czekolada

Czekolada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    120 ml
  • cukier

    1,5 szklanki
  • masło

    20 dkg
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    3 szklanki
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło, cukier, płynne mleko i kakao podgrzewać na wolnym ogniu aż wszystko się rozpuści. Odstawić, dodać mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Płaską formę wysmarować tłuszczem, przelać do niej masę i zostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona51 31.07.2011 11:37
smaczna
m1monika 26.07.2011 22:45
jakie pyszne
IKrakowianka 04.05.2011 22:15
mniam, pyszna!
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 19:58
super
sylwiachmiel 01.03.2011 12:32
pycha,lubię czekoladę
matii6 01.03.2011 11:36
pycha,uwielbiam czekoladę
agnieszka214 01.03.2011 10:33
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat