Cząstki z kurczaka w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • jajka

    sztuki
  • olej

    1/2 szklanki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • curry

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1/2 łyżeczki
  • ćwiartki z kurczaka

    1 kg
  • nogi z kurczaka

    1 kg
  • udka z kurczaka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę: do rozkłóconych jajek dodajemy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy. Obtaczamy w niej cząstki kurczaka i wkładamy do lodówki na ok. 10h. Po tym czasie panierujemy mięso w bułce i smażymy na głębokim oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat