Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarny makaron z brukselką i serem pleśniowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 250 g świeży, czarny
brukselka 200 g małe główki
cebula 1 mała
ser pleśniowy złocisty 20 g
śmietana 30% 100 ml
papryczka chili kawałek opcja
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
ząbki czosnku 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: czarny makaron z brukselką i serem pleśniowym

Cebulę obrać i rozdrobnić.
Brukselkę ugotować na parze.
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać masło, zrumienić cebulkę, dodać kawałki chili, pokrojony drobno czosnek, posolić. Wlać śmietanę i trochę wody od gotowania makaronu. Gdy tylko śmietana się zagotuje dodać makaron i brukselkę. Wymieszać aby sos przykleił się do makaronu. Nakładać na talerze. Posypać kawałkami sera pleśniowego.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 29.10.2014 08:08
niesamowite smaki na tym talerzu !
Ola1984 29.10.2014 07:33
Bardzo apetyczne danie :)
Hrabina w kuchni 28.10.2014 22:18
Nigdy nie jadłam czarnego makaronu, już on sam jest dla mnie intrygujący.
V_kuchareczka 28.10.2014 21:26
pyszne danie
molanka 28.10.2014 21:11
ciekawe połączenie
RenataZ-et 28.10.2014 20:52
świetne połączenie smaków
Renata9 28.10.2014 19:46
bardzo smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak