Czarny Krzyś

Czarny Krzyś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1-2 łyżki
  • cukier

    2 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • mąka

    2 szkl
  • jaja

    5 szt
  • kakao

    3 łyżki
  • woda

    1\\2 szkl
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czarny Krzyś

Cukier, miód, tłuszcz, wodę i kakao mieszamy na gorąco w garnku, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników, a następnie studzimy. Do tak przygotowanej masy dodajemy 5 żółtek i mąkę zmieszaną z sodą. Oddzielnie ubijamy białka jaj na sztywną pianę i dodajemy do całości. Pieczemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

jasiek 29.05.2011 23:33
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat