Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarny bez - sok na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 5 l.
woda 2 l.
cukier 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: czarny bez - sok na zimę

owoce obrać opłukać - nie za dużo by nie straciły soku,
wsypać do garnka,
wlać wodę , zagotować - jak owoce trochę zmiękną ,
odcedzić owoce i sok z powrotem do garnka,
a owoce przetrzeć przez drobniutkie sito kulą do ciasta - tak by pozbyć się pestek i skórek,
i teraz dodać cukier- doprowadzić do rozpuszczenia i zagotować,
teraz do słoików , słoiki dla pewności można zagotować 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.09.2013 11:20
Rozumiem, że owoce należy oberwać, a nie obrać, chyba, źle napisałaś
babcia
babcia 30.09.2012 17:34
super
babcia
babcia 30.09.2012 17:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak