Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarno-biały makaron pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
czosnek 3 ząbki
olej sezamowy 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
śmietana 150 g
mascarpone 2 łyżki
czarny sezam 1 łyżeczka
biały wermut 1/2 szklanki
makaron spaghetti 400 czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Czarno-biały makaron pieczarkowy

Pieczarki umyj dokładnie i pokrój w plastry.
W międzyczasie gotuj makaron – powinien być al dente.
Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego, dodaj pieczarki i smaż ok. 3 min. Dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę. Wlej na patelnię wermut i gotuj kilka minut, aż alkohol odparuje. Dodaj śmietanę i mascarpone. Wymieszaj całość, oprósz solą i pieprzem.
Na talerzach ułóż czarny makaron, na nim biały sos. Danie posyp czarnym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 08.06.2012 10:45
eleganckie danie
pigila
pigila 09.10.2011 21:36
nie widzialam czarnego makaronu
polly66 04.05.2011 14:06
tylko u siebie raczej bym nie znalazła takiego makaron:(
patusia 12.04.2011 00:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak