Czarno-białe babeczki z truskawkami

Czarno-białe babeczki z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MASA CZARNA

  • masło

    100 g
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa Biala:

  • mąka

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • truskawki

    12 sztuk
  • białko

    1 sztuka
  • ser biały

    200 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku roztopić masło, dodac kakao, zdjąć z ognia dodac cukier i jajka, mąkę z proszkiem. Wymieszać wszystko łyżką.
Ser twarogowy przepuścić przez praskę do ziemniaków- jak jest za mało kremowy to można dodac łyżkę śmietany. dodać mąkę, cukier i pianę ubitą z białka. wszystko wymieszać łyżką.
Przygotować formę do pieczenia muffinek. Do każdego wgłębienia włożyć papilotkę.
Do każdej papilotki nałożyć czarną masę. Na wierzchu położyć po truskawce- można użyć mrożonych- oczywiście przedtem je rozmrozić i odsączyć.
Na wierzchu ułożyć białą masę.

Piec w 180 stopniach ok 20 minut.
Przepis na 12 babeczek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka189 19.07.2011 11:50
śliczne
bursztynek 30.04.2011 23:52
świetnie wyglądają
banditka 06.03.2011 18:04
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat