Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarno-białe babeczki z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA CZARNA
masło 100 g
kakao 2 łyżki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa Biala:
mąka 1 łyżka
cukier 2 łyżki
truskawki 12 sztuk
białko 1 sztuka
ser biały 200 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Czarno-białe babeczki z truskawkami

W rondelku roztopić masło, dodac kakao, zdjąć z ognia dodac cukier i jajka, mąkę z proszkiem. Wymieszać wszystko łyżką.
Ser twarogowy przepuścić przez praskę do ziemniaków- jak jest za mało kremowy to można dodac łyżkę śmietany. dodać mąkę, cukier i pianę ubitą z białka. wszystko wymieszać łyżką.
Przygotować formę do pieczenia muffinek. Do każdego wgłębienia włożyć papilotkę.
Do każdej papilotki nałożyć czarną masę. Na wierzchu położyć po truskawce- można użyć mrożonych- oczywiście przedtem je rozmrozić i odsączyć.
Na wierzchu ułożyć białą masę.

Piec w 180 stopniach ok 20 minut.
Przepis na 12 babeczek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 19.07.2011 11:50
śliczne
bursztynek 30.04.2011 23:52
świetnie wyglądają
banditka 06.03.2011 18:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak