Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarniak z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarniak 1 kg
por 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
cytryna 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czarniak z patelni

Kroki postępowania

1
Rybę czarniaka (filet) zaprawiamy solą, pieprzem, porem. Delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny przed samym smażeniem.
Krok 1 - Czarniak z patelni foto
2
Rybę dokładnie obtaczamy w bułce tartej (drobno).
Krok 2 - Czarniak z patelni foto
3
Tak przygotowana ryba wyląduje na patelni.
Krok 3 - Czarniak z patelni foto
4
Smażymy na wolnym ogniu, na oleju, na którym wcześniej smażyliśmy cebulkę. Trzymamy do zarumienienia. Smacznego!
Krok 4 - Czarniak z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 28.04.2017 09:19
nigdy nie jadłam, ale chyba spróbuję
[email protected] 05.03.2013 10:44
koniecznie muszę spróbować
Dorian 23.02.2013 21:36
super
kate.500 23.02.2013 21:26
pycha
Klausia 11.02.2013 23:22
uwielbiam ryby, ale takiej jeszcze nie próbowałam :)
Bernadeta1 04.02.2013 00:09
nigdy też nie jadłam
MagdaXXX 31.01.2013 15:49
super
rafał4 30.01.2013 08:16
ciekawe jak smakuje
Pyszota 30.01.2013 00:13
ciekawe
Ewa6274879 29.01.2013 23:01
ja również jeszcze nigdy nie jadłam takiej ryby - chętnie usmażę :)
kasiek 29.01.2013 22:52
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak