Czarne racuszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    400 ml
  • sól

    1 szczypta
  • jajko

    3 sztuki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1,5 łyżeczki
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder

    do posypania
  • kakao

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, wbić jajka, następnie dodać sodę, cukier oraz sól. Mikserem wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać mąkę i dalej mieszać. Do powstałego ciasta wsypać kakao i dalej mieszać. Z powstałego ciasta łyżką lub chochelką wykładać niedużymi ilościami ciasto i smażyć na patelni placuszki. Wykładać na talerze i posypywać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat