Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne racuszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 400 ml
sól 1 szczypta
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki
mąka 2 szklanki
cukier 2 łyżki
cukier puder do posypania
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne racuszki

Do miski wlać mleko, wbić jajka, następnie dodać sodę, cukier oraz sól. Mikserem wymieszać wszystkie składniki. Następnie dodać mąkę i dalej mieszać. Do powstałego ciasta wsypać kakao i dalej mieszać. Z powstałego ciasta łyżką lub chochelką wykładać niedużymi ilościami ciasto i smażyć na patelni placuszki. Wykładać na talerze i posypywać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak