Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarne łepki marynowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
ocet 1 szklanka
woda 1 l
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
koperek
cebula 1
marchewka 1
sól 500 g
cukier 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: czarne łepki marynowane

Przygotowujemy zalewe, marchewke kroimy w plasterki specjalnym nozykiem, cebule kroimy w plasterki i gotujemy taka zalewe ok 7 min. Grzybki umyte gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy grzybki i zalewamy zalewa w sloikach. Mocno zakrecamy, a sloiki gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2012 00:40
Uwielbiam grzybki z marynaty.
accee 08.02.2011 23:54
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak