Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne łebki w sosie własnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyżka
woda
śmietana 12% 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
natka pietruszki do smaku
grzyby 2 typ: czarne łebki

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne łebki w sosie własnym

Grzyby oczyścić i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać masło, wrzucić grzyby i lekko je zrumienić. Następnie zmniejszyć ogień i wlać wody tyle, żeby przykryła grzyby. Dusić pod przykryciem około 1 godziny. Przyprawić do smaku i dodać śmietanę.Już na talerzu posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.06.2013 09:51
ciekawy przepis
wiola333 28.03.2013 08:49
bardzo smaczny przepis
dianix 04.12.2012 20:57
zjadłoby się
eliza135 13.11.2012 09:02
pycha
adelajda 14.09.2012 16:23
uwielbiam grzyby !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak