Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Babeczki
-
mąka pszenna
260 gr -
jajko
1 -
cukier
75 gr -
mleko
1 szklanka -
miód prawdziwy
6 łyżek -
margaryna
100 gr -
kakao
4 łyżki -
kawa rozpuszczalna
1 łyżka -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cynamon Prymat
1/2 łyżki -
goździki mielone
tłuczone
Nadzienie
-
masło
12 gr -
biszkopty okrągłe
15 gr -
rodzynki
45 gr
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Zdejmujemy z ognia i po chwili dodajemy miód, mieszamy i studzimy.


Biszkopty kroimy na drobne 1-2 cm.cząstki

Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy biszkopty , ciągle mieszając.

Do foremek babeczkowych wkładamy papilotki i nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.


Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się