Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

'czarna' pasta do chleba

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola czarna 100 g
oliwki czarne Smak 80 g
sezam czarny 4 łyżki
ząbki czosnku 2
oliwa 2 łyżeczki
jogurt grecki 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: 'czarna' pasta do chleba

Fasolę moczyć 12 godzin, zmienić wodę i ugotować na miękko (ok. 1 godzinę). Pozostawić do ostygnięcia. Odcedzić.
Sezam zmielić w elektrycznym młynku do kawy na drobno.
Oliwki odcedzić z zalewy.
Do rozdrabniacza wsypać fasolę, oliwki, sezam i czosnek. Dodać oliwę i jogurt. Rozdrobnić do pożądanej grubości.
Na końcu doprawić solą i pieprzem.
Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki do przegryzienia smaków.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 01.04.2015 21:07
świetna pasta :)
caralajna 29.03.2015 18:11
prawdziwych facetów nic nie powinno przerażać.. ale tacy chyba rzeczywiście wyginęli :P
caralajna 29.03.2015 18:07
jak normalna fasola, kopiłam w Realu
Lucan 29.03.2015 08:04
trochę przerażający wygląd:P
mirosława4 28.03.2015 20:27
nie spotkałam jeszcze czarnej fasoli jestem ciekawa jak smakuje
norweska20 28.03.2015 18:34
czarna pasta - ciekawa jestem smaku
aginaa 28.03.2015 17:26
fajna pasta
Joannasz3190 28.03.2015 17:17
Pyszności :)
2milutka 28.03.2015 17:03
Nie spotkałam się z czarną fasolą, super przepis!
adelajda 28.03.2015 16:52
ciekawy przepis
IwonaDD 28.03.2015 16:35
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak