Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarna marchewka pieczona w ziołach prowansalskich

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 250 g czarna
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oliwa do skropienia

Porada

Można użyć dowolnej marchwi - białej, pomarańczowej lub czarnej

Przepis i sposób przygotowania na: Czarna marchewka pieczona w ziołach prowansalskich

Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na 4 części i wpoprzek na pół; solimy, posypujemy ziołami, skrapiamy oliwą i pieczemy 30 minut w 180 stopniach;

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 07.03.2015 20:17
Jak taka marchew smakuje na surowo ?
Katarzyna/kate1980 02.11.2014 21:40
bardzo ciekawy przepis
IwonaDD 02.11.2014 17:42
Kupić można czasem w warzywniaku, czasem w dobrze zaopatrzonych, dużych marketach, a jeśli to możliwe najlepiej uprawiać swoją; nasiona czarnej marchwi do kupienia w sklepach ogrodniczych, czy też internetowych i na allegro.
Mniam 02.11.2014 17:41
Nie widziałam i nie jadłam czarnej marchewki, ale pomarańczową piekłam i smakuje rewelacyjnie.
Renata9 02.11.2014 14:37
nigdy nie słyszałam o czarnej marchwi, bardzo mnie zaciekawiłaś, ale w Twoim wykonaniu marcheweczka na pewno bardzo smaczna
erym 02.11.2014 14:10
wyglada ciekawie, gdzie mozna ja kupic?
Rysia 02.11.2014 14:01
Niestety ,ja czarnej jeszcze w handlu nie spotkałam, białą tak.
Joannasz3190 02.11.2014 13:55
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak