Czarna marchewka pieczona w ziołach prowansalskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    250 g czarna
  • sól do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    do skropienia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na 4 części i wpoprzek na pół; solimy, posypujemy ziołami, skrapiamy oliwą i pieczemy 30 minut w 180 stopniach;
IwonaDD
Można użyć dowolnej marchwi - białej, pomarańczowej lub czarnej

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 07.03.2015 20:17
Jak taka marchew smakuje na surowo ?
Katarzyna/kate1980 02.11.2014 21:40
bardzo ciekawy przepis
IwonaDD 02.11.2014 17:42
Kupić można czasem w warzywniaku, czasem w dobrze zaopatrzonych, dużych marketach, a jeśli to możliwe najlepiej uprawiać swoją; nasiona czarnej marchwi do kupienia w sklepach ogrodniczych, czy też internetowych i na allegro.
Mniam 02.11.2014 17:41
Nie widziałam i nie jadłam czarnej marchewki, ale pomarańczową piekłam i smakuje rewelacyjnie.
Renata9 02.11.2014 14:37
nigdy nie słyszałam o czarnej marchwi, bardzo mnie zaciekawiłaś, ale w Twoim wykonaniu marcheweczka na pewno bardzo smaczna
erym 02.11.2014 14:10
wyglada ciekawie, gdzie mozna ja kupic?
Rysia 02.11.2014 14:01
Niestety ,ja czarnej jeszcze w handlu nie spotkałam, białą tak.
Joannasz3190 02.11.2014 13:55
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat